درمان خرخر کردن در کوتاه ترین زمان

دکتر نسرین راستا / جراحی بینی / درمان خرخر کردن در کوتاه ترین زمان
۶ دقیقه
درمان خرخر
آنچه می خوانید...

یکی از مشکلات اصلی افراد در زمان خوابیدن، خر خر کردن است. این افراد عموما به دنبال روش هایی برای درمان خرخر هستند. شما به دو روش می توانید خرخر را درمان کنید. از طریق روش های خانگی و یا از طریق جراحی، در این مقاله درمان خر خر به دو روش را اورده ایم. جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با درمان خرخر مقاله را تا پایان مطالعه کنید.

درمان خرخر با روش جراحی

در برخی موارد برای درمان خرخر نیاز است تا از روش های جراحی کم تهاجم تا تهاجمی استفاده شود که در ادامه چند مورد را آورده ایم:

Pharyngoplasty

فارنگوپلاستی یک نوع عمل جراحی پلاستیک حلق ( بافت نرم پشت دهان ) است و در واقع هنگامی که بافت پشت دهان قادر به عملکرد درست نباشد، انجام می شود. در حقیقت می توان گفت که فارنگوپلاستی در واقع باعث بهبود عملکرد کام نرم می ‌شود.

خرخر در خواب

درمان های طولانی مدت ممکن است شامل گزینه های جراحی مانند فارنگوپلاستی باشد.

Pharyngoplasty نیاز به بیهوشی عمومی دارد.

uvulopalatoplasty به کمک لیزر

uvulopalatoplasty به کمک لیزر (LAUP) نوعی جراحی کم تهاجمی نسبت به UPPP است. ممکن است فرد به بی حسی موضعی یا عمومی نیاز داشته باشد.

سپتوپلاستی

سپتوپلاستی جراحی برای اصلاح انحراف سپتوم است. انحراف سپتوم می تواند بر عبور هوا از بینی تأثیر بگذارد و باعث خروپف شود.

سپتوپلاستی نوعی جراحی بینی برای صاف کردن سپتوم منحرف شده است. سپتوم که در بزرگسالان حدود 7 سانتی متر (2.5 تا 3 اینچ) طول دارد، از غضروف و استخوان تشکیل شده است. داخل بینی را به دو حفره یا سوراخ بینی جدا می کند.

سپتوم انحرافی به تیغه ‌ای گفته می‌شود که به جای صاف شدن، کج یا خمیده است. می تواند یک یا هر دو سوراخ بینی را مسدود کند و در جریان هوا اختلال ایجاد کند. سپتوم ممکن است در اثر آسیب منحرف شود، اما ممکن است مادرزادی باشد.

سپتوپلاستی یک جراحی جزئی و کم خطر است. ریکاوری آن معمولاً چند روز طول می کشد و به طور متوسط به یک هفته استراحت نیاز دارد. اما مانند هر جراحی دیگری، سپتوپلاستی خطراتی از جمله خونریزی، عفونت و بی حسی را به همراه دارد.

افرادی که دارای انحراف تیغه بینی و انسداد بینی هستند ممکن است نیاز به سپتوپلاستی داشته باشند. علاوه بر این، پزشکان ممکن است سپتوپلاستی را به موارد زیر توصیه کنند:

  • برداشتن پولیپ بینی
  • درمان سینوزیت مزمن
  • خونریزی های مکرر بینی

بهبود مسائلی که مسدود شدن راه هوایی بینی آن را به وجود آورده اس.

سپتوپلاستی بیشتر در نوجوانان و بزرگسالان انجام می شود. در حالی که به طور کلی در کودکان خردسال انجام نمی شود، موارد خاصی وجود دارد که پزشک متخصص اطفال ممکن است آن را توصیه کند.

درمان خانگی خرخر کردن

درمان خانگی خرخر کردن

تغییرات و نکات سبک زندگی زیر ممکن است خروپف فرد را کاهش دهد یا متوقف کند.

1. کاهش وزن

افراد دارای اضافه وزن بیشتر در معرض خروپف و یا خرخر هستند. بافت چربی و ضعف عضلات در اطراف گلو، به خروپف و خرخر کمک می کند. در واقع داشتن یک رژیم غذایی سالم با کالری کنترل شده و ورزش منظم بهترین راه برای کاهش وزن است.

2. خوابیدن به یک سمت

اگر فردی به پشت بخوابد، احتمال خروپف بیشتر است که می تواند باعث حرکت زبان به پشت گلو شود. این کار تنفس را سخت ‌تر می ‌کند و می‌ تواند باعث خروپف شود. خوابیدن به یک طرف ممکن است باعث شود هوا بهتر جریان پیدا کند و خرخر کردن را کاهش دهد

3. ترک سیگار

سیگار علاوه بر آسیب رساندن به سلامت عمومی، مجاری تنفسی را تحریک کرده و این می تواند خروپف را بدتر کند. اگر فردی سیگار می کشد، ترک سیگار ممکن است به او کمک کند تا کمتر خرخرکند.

4. اجتناب از مصرف الکل

نوشیدن مقدار قابل توجهی الکل باعث شل شدن عضلات گلو می شود. وقتی این ماهیچه ها شل می شوند، احتمال ارتعاش آنها بیشتر می شود. پرهیز از مصرف الکل قبل از خواب ممکن است خروپف را کاهش دهد یا متوقف کند.

5. پرهیز از مصرف قرص های خواب آور

داروهای آرام بخش یا قرص های خواب آور می توانند منجر به خواب بسیار عمیق شوند. این امر ممکن است اثری آرام بخش بر روی عضلات گلو داشته باشد و باعث خروپف شود. یک پزشک می ‌تواند راه‌ های دیگری را برای خواب خوب شبانه توصیه کند.

6. بالا بردن سر

بالا بردن سر با استفاده از بالش های اضافی ممکن است به باز شدن راه های هوایی، کاهش یا از بین بردن خروپف کمک کند.

7. درمان آلرژی

واکنش های آلرژیک ممکن است منجر به احتقان و مسدود شدن راه های هوایی شود. این می تواند خروپف را بدتر کند. اگر خروپف یک فرد ناشی از آلرژی باشد، درمان های موثر می تواند کمک کننده باشد.

8. ابزار کشنده فک پایین Mandibular advancement device

اگر زبان شخص در هنگام خواب تا حدی پشت گلو را مسدود کند، این می تواند باعث خروپف شود. یک ابزار کشنده فک پایین در دهان استفاده می شود تا زبان را به جلو بیاورد که ممکن است خروپف را کاهش دهد.

9. شیلد وستیبولار

خروپف می تواند ناشی از باز ماندن دهان در هنگام خواب باشد و این شیلد وستیبولار فرد را تشویق می کند از طریق بینی نفس بکشد که ممکن است از خروپف جلوگیری کند.

10. گشادکننده بینی

مسدود شدن یا باریک شدن راه های هوایی نیز ممکن است باعث خروپف شود و گشادکننده بینی می تواند کمک کننده باشد. گشادکننده بینی برای باز نگه داشتن بینی افراد در هنگام خواب طراحی شده است.  گشادکننده بینی به آنها کمک می کند راحت تر نفس بکشند و ممکن است خروپف را متوقف یا کاهش دهند.

11. اسپری بینی

هنگامی که راه های هوایی مسدود یا باریک باعث خروپف می شود، اسپری بینی نیز ممکن است مفید باشد. اسپری های بینی می توانند به کاهش التهاب در بینی و راه های هوایی و باز کردن آنها کمک کنند.

اگر فردی به دنبال یک درمان طولانی مدت برای خروپف است، ممکن است جراحی را در نظر بگیرد. چندین نوع جراحی پیشگیری در دسترس است.

راهبردهای مقابله ای با خرخر کردن

فردی که در کنار کسی که خروپف می‌کند می‌خوابد، ممکن است اذیت شود بنا براین استفاده از گوش‌گیر می تواند مفید باشد.

برای جلوگیری از مشکلات مختلف، شخصی که خروپف می کند ممکن است از هم اتاقی خود بخواهد موارد زیر را انجام دهند:

  • استفاده از گوش گیر
  • فرد خروپف کننده را به پهلو بغلتانید
  • فرد خروپف کننده را بیدار کنید تا بقیه بخوابند

فردی که خروپف می کند ممکن است بخواهد در صورت عدم موفقیت سایر درمان های پیشگیری، جراحی را در نظر بگیرد.

چه چیزی باعث خروپف می شود؟

وقتی فردی به خواب می رود، زبان، دهان، گلو و مجاری تنفسی او شل می شود. تنفس می تواند باعث لرزش این نواحی شود که منجر به صدای خروپف می شود.

Loading

دکتر نسرین راستا

متخصص گوش، حلق و بینی
جراح پلاستیک بینی و صورت
دارای بورد تخصصی جراحی گوش و حلق و بینی و سر و گردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *