تورم بینی بعد عمل

راهکارهای کاهش ورم بینی بعد از عمل

زمانی که بینی صدمه و آسیب ببیند و یا تحت عمل رینوپلاستی قرار گیرد، ممکن است متورم شود. در حقیقت ورم بینی بعد از عمل یکی از طبیعی ترین عوارض این جراحی است. در این مقاله از سایت دکتر نسرین راستا قصد داریم مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل را بیان کنیم و مهم ترین اقدامات موثر در رفع این مشکل را به شما معرفی کنیم تا بتوانید هر چه سریع تر نتیجه مورد انتظار خود از این عمل را مشاهده کنید.

کاهش تورم بینی بعد از عمل

آیا ورم بینی بعد از عمل طبیعی است؟

گرفتن نتیجه فوری بعد از جراحی زیبایی بینی آرزویی بیش نیست. در واقع جراحی زیبایی بینی عملی پیچیده و تهاجمی است و نتایج چشمگیری را به همراه خواهد داشت اما مشاهده این نتایج نیازمند صبر، مراقبت و رعایت یک سری نکات است که در این حالت، بعد از گذراندن دوره ای دو هفته ای، بیمار به سطح مناسبی از بهبودی می رسد و تورم بینی کمتر از قبل جلب توجه می کند.

در طول این مدت، بینی عمل شده حساس به لمس و دارای کبودی یا قرمزی می باشد و ممکن است وقتی آن را لمس می کنید، احساس کنید که بینی شما گرم است. به مرور زمان کبودی اطراف چشم و بینی بعد از عمل به سمت زردی می رود و بعد از یک ماه به طور کامل از بین خواهد رفت. اگر در این دوران دچار تب، عفونت و یا درد هستید حتما برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.

بهتر است بدانید که بعد از چند ماه، مقدار زیادی از ورم بینی از بین می رود و تقریبا شکل جدید بینی قابل تشخیص خواهد بود. البته توجه داشته باشید که بینی شما بعد از جراحی تاحدود 14 هفته درحال تغییر است. ورم نوک بینی دیرتر از سایر بافت های بینی از بین می رود و گاهی تا 18 ماه نیز باقی می ماند.

همان طور که مشاهده می کنید، در نمونه کار پایین که عکس ورم بینی بعد از عمل پس از 2 ماه از بیمار گرفته شده است، اثر زیادی از تورم وجود ندارد. این مسئله به دلیل انجام درست مراقبت های بعد از عمل میسر شده است.

نمونه کار قبل و بعد از عمل بینی توسط دکتر راستا

آیا ورم بینی انواع مختلفی دارد؟

توجه داشته باشید که ورم بینی در افراد مختلف متفاوت است؛ برای مثال افرادی که بینی گوشتی با پوست ضخیم دارند، تورم بینی بعد از عمل در آن ها شدیدتر است و زمان لازم برای از بین رفتن آن نیز طولانی تر خواهد بود. در حقیقت دو نوع تورم بینی بعد از جراحی وجود دارند که در ادامه آن ها را معرفی کرده ایم:

  • تورم اولیه بینی بعد از عمل: این مرحله از تورم بینی در نتیجه آسیب به بافت ها در روند جراحی بروز می کند و تقریبا یک ماه طول می کشد تا از آن خلاصی پیدا کنید.
  • تورم ثانویه بینی بعد از جراحی: مرحله دوم تورم بینی بعد از رینوپلاستی در نتیجه تجمع مایع بوده و ممکن است تا چند ماه نیز ادامه داشته باشد. با رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی می توانید به خوبی به تخلیه این مایع کمک کنید و در کاهش زمان مورد نیاز برای از بین رفتن تورم بینی موثر باشید.

تورم در ناحیه قوز بینی عمل شده

برخی افراد بعد از مشاهده تورم در ناحیه قوز بینی با استرس و نگرانی به پزشک خود مراجعه می کنند اما باید بدانند که جای نگرانی نیست. ورم پل بینی در برخی از افراد قابل مشاهده است؛ به خصوص در افرادی که عمل بینی استخوانی انجام می دهند. این تورم با چسب زدن صحیح و ماساژ بینی بعد از 6 هفته بر طرف می شود. اگر بعد از چند ماه این قور بر طرف نشد احتمالا به دلیل تورم نیست و باید با انجام سوهان کشی توسط پزشک برطرف شود.

جراحی زیبایی بینی با انحراف بسیار شدید
بینی گوشتی از نمای پایین

تورم در یک طرف بینی

این که تورم یک طرف بینی بعد از عمل بیشتر از طرف دیگر آن باشد، در عمل های جراحی زیبایی بینی طبیعی و رایج می باشد. این اتفاق در بینی هایی که کج هستند بیشتر رخ می دهد به این علت که در این نوع بینی ها پوست برای مدت طولانی به بیرون رانده شده و وقتی استخوان و غضروف زیر آن صاف می شوند، اغلب مدتی طول می کشد تا پوست منقبض شده و به سطح جدید بچسبد.

دلایل بروز ورم بینی بعد از عمل

دلایل مختلفی می توانند باعث بروز مراحل مختلفی از تورم بینی بعد از عمل شوند. برخی از این عوامل عبارتند از:

نوع بینی

این که بینی شما گوشتی باشد یا استخوانی می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی میزان تورم بینی بعد از عمل و همچنین نحوه و مدت زمان لازم برای رفع آن داشته باشد. در جراحی بینی گوشتی به دلیل داشتن پوست ضخیم تر و استخوان و غضروف ضعیف به طور معمول بیشتر از بینی های استخوانی دچار تورم می شوند.

ضخامت پوست بینی

پوست ضخیم صرفا مشخصه بینی های گوشتی نیست و ممکن است فردی که دارای بینی استخوانی است، با این حال پوست روی بینی اش ضخیم باشد. داشتن بینی گوشتی یا استخوانی با پوست ضخیم یکی از دلایل بروز تورم شدیدتر و مورد نیاز بودن مدت زمان بیشتر برای رفع آن است.

روش انجام عمل بینی

در جراحی بینی بسته پوست روی بینی از روی اسکلت برداشته نمی شود و به همین دلیل میزان تغییرات انجام شده بر روی بینی هم کمتر است. در مقابل عمل بینی باز قرار دارد که اگر بینی خود را به این روش عمل کنید، اصلاحات بیشتری بر روی آن انجام می شود و به همین علت میزان تورم بینی بعد از جراحی بیشتر خواهد بود.

انجام مراقبت های بعد از عمل بینی

جراح بینی بعد از عمل به شما توضیحاتی را ارائه می کند که با انجام آن ها بتوانید میزان تورم بینی بعد از عمل را به صورت مرحله به مرحله کاهش دهید. رعایت کردن نکات مورد توصیه جراح و به عمل آورد مراقبت های حداکثری از بینی عمل شده می تواند بیشترین تاثیر را بر روی زمان وجود تورم بینی داشته باشد.

مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل

در این بخش می خواهیم مراحل کاهش ورم بینی بعد از عمل را توضیح دهیم. مرحله اولیه بروز ورم شامل هفته اول بعد از جراحی بینی است. زمانی که شما بینی خود را عمل می کنید، به دلیل تغییرات گسترده ای که در اسکلت و ساختار بینی به وجود می آیند، بروز ورم امری طبیعی است.

بعد از یک هفته از میزان ورم کاسته می شود اما نمی توان گفت که از بین می رود. بسته به عوامل موثر در میزان و ماندگاری تورم بینی بعد از عمل، ممکن است ورم بینی حتی تا یک سال و نیم بعد از جراحی هم باقی بماند.

بهترین راهکارها برای کاهش ورم بینی بعد جراحی

در این بخش از مقاله راه هایی ساده برای کاهش ورم بینی در منزل را نام برده ایم که می توانید به کمک آن ها سرعت بهبودی خود بعد از جراحی بینی را افزایش داده و به این ترتیب بتوانید نتیجه مورد انتظار خود از رینوپلاستی را هر چه زودتر مشاهده نمایید:

  • به هیچ وجه به پهلو نخوابید؛ چون بخش های مختلف بینی بعد از عمل مستحکم نیستند و ممکن است بینی شما کج شود.
  • پیاده روی های کوتاه و سبک می توانند با افزایش جریان خون بدن در رفع سریع تر تورم بینی کمک کننده باشند.
  • استفاده از کمپرس یخ در اطراف بینی و چشم به رفع تورم بینی بعد از عمل کمک شایانی می کند.
  • چسب زدن صحیح بینی یکی از مهم ترین اقدامات برای کاهش ورم بینی عمل شده است.
  • پرهیز از تماس با گرما و سرمای شدید هم نکته ای است که باید در نظر داشته باشید.
  • ماساژ دادن بینی بعد از عمل تنها در صورت توصیه جراح صورت بگیرد.
  • بالا نگه داشتن سر نسبت به بدن در خواب هم بسیار مهم است.
  • استراحت کنید و از فعالیت های شدید بدنی بپرهیزید.
  • رعایت رژیم غذایی مناسب از اوجب واجبات است.
  • از دست کاری محل زخم و جراحی اجتناب کنید.
  • در مورد نتیجه عمل استرس نداشته باشید.
  • سرتان را بالا نگه دارید و پایین نیندازید.
رفع تورم بینی بعد از جراحی

تزریق کورتون جهت کاهش تورم بینی

به طور کلی افرادی که بینی گوشتی با پوست ضخیم دارند یا جراحی بینی ترمیمی انجام داده اند و روند از بین رفتن ورم بینی در آن ها کند است، کاندید تزریق کورتون بعد از عمل زیبایی بینی هستند.

کورتون ماده ای است که برای رفع تورم بینی به آن تزریق می شود. کورتون از خانواده ی کورتیکو استروئیدهاست که ضد تورم و التهاب می باشد و مقدار بسیار کمی از آن ها در بینی تزریق شده و تاثیر خود را می گذارد.

بنابراین نگران عوارض آن نباشید. آمپول تریامسینولون که از جنس کورتون می باشد طبق صلاح دید پزشک بعد از یک ماه و طی سه جلسه در نوک بینی، طرفین و قسمت های موضعی تزریق می شود. معمولا تزریق کورتون در بینی های گوشتی صورت می گیرد زیرا  اگر در بینی های استخوانی تزریق شود باعث از بین رفتن بافت های زیرپوستی می شود.

در صورتی که تزریق کورتون با غلظت بالا انجام شود باعث نازک شدن پوست و ایجاد تغییر رنگ در ناحیه تزریق شده می شود که ترمیم و اصلاح آن مشکل و نا ممکن می شود. در نتیجه شما باید هم برای انجام خود جراحی و هم چنین اقدامات مراقبتی بعد از عمل به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کنید.

رژیم غذایی مناسب برای کاهش ورم بینی

برای کاهش ورم بعد از عمل بینی بهتر است که رژیم غذایی خاصی داشته باشید و مصرف نمک و ادویه جات را کاهش دهید و تا می توانید آب بنوشید. همچنین مصرفی برخی مواد غذایی مانند آناناس و آب کرفس به علت داشتن آنزیمی به نام برومولین باعث تسریع روند بهبودی زخم ها و از بین رفتن کبودی و تورم می شود. شما همچنین می بایست مصرف مواد غذایی فیبردار را افزایش دهید زیرا از بروز یبوست جلوگیری می کند و تورم بینی را تا حد زیادی کاهش می دهد. در ضمن می توانید در صورت تجویز و صلاحدید پزشک از  قرص آناهیل، برای رفع و کاهش تورم بینی استفاده کنید.

عکس عمل بینی زنانه

آیا با چسب زدن می توان ورم بینی را کاهش داد؟

به طور کلی در شش ماه اول بعد از جراحی، چسب زدن بینی تاثیر بسیار زیادی بر روی رفع هر چه زودتر ورم بینی دارد. استفاده صحیح از چسب بینی می تواند باعث جذب شدن و به دام افتادن مایعات داخل بینی شود و همچنین فشار چسب باعث می شود که الیاف کلاژن در مناطق بخیه دار، سازمان یافته تر شوند که همین موضوع باعث کاهش ورم بینی می گردد.

سوالات متداول ورم بینی

2 Responses
  1. سلام خانوم دکتر میخواستم بدونم من سه ماهه عمل کردم بینی من نوع گوشتی هستش والان بعد سه ماه ورمش چند درصدش معمولا باید باقی مونده باشه؟ آخه دکتر حتی موقع عمل به پره های بینی من دست نزده ولی کلا خیلی ورم دارم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط